Original features

十月 8, 2009

Although the University of Portsmouth has had a single, purpose-built library since 1976, which was extended in 1988, changing technology and huge expansion in student numbers have left it unsuitable for present-day needs.

In 2003, it was decided to incorporate the existing building into a modern, 10,000-square-metre complex.

Designed after a competition organised by the Royal Institute of British Architects, the library was opened by the crime writer P. D. James in 2007.

It forms a focal point on the campus, set behind a large plaza on the edge of Ravelin Park.

The stone upper floors, with inset timber bays, stand on a base of seminar rooms designed to resemble the Napoleonic-era fortress known as a "ravelin", once located on the site.

The designers sought to avoid the "stuffiness" often associated with libraries and to minimise energy consumption by making optimal use of natural lighting.

Group study rooms look down on the "street", which runs through the three-storey entrance hall, where bridges link the original structure with the new extension.

Reading bays offer views over the landscaped courtyard, green roof and park beyond.

matthew.reisz@tsleducation.com.

Please Login or Register to read this article.

请先注册再进行下一步

获得一个月的无限制地在线阅读网站内容。只需注册并完成您的职业简介.

注册是免费的,而且非常简单。一旦成功注册,您可以每个月免费阅读3篇文章。:

  • 获得编辑推荐文章
  • 率先获得泰晤士高等教育世界大学排名相关的新闻
  • 获得职位推荐、筛选工作和保存工作搜索结果
  • 参与读者讨论和公布评论
Register